recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rösti met prei, paprika en rookworst uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - peper & zout
  • - rechte rookworsten à 100 g (2 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - dunne prei (1 )
  • - rode paprika (1 )
  • - milde paprikapoeder (2 theelepels)
  • - italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - diepvries rösti original (750 gram)
  • - geraspte kaas (75 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: springvormrand, Ø 24-26 cm bakplaat bekleed met bakpapier.
  • 2 Verwarm de oven voor op 220°C.
  • 3 Snijd de prei in ringen en de paprika in dunne reepjes.
  • 4 Snijd de rookworst in vier stukken en halveer deze in de lengte.
  • 5 Verwarm de olijfolie in een wok en roerbak de prei en paprika drie minuten.
  • 6 Strooi de paprikapoeder, Italiaanse kruiden, wat zout en versgemalen peper erover.
  • 7 Schep de bevroren rösti er bij en roerbak drie minuten tot de rösti ontdooid is.
  • 8 Schep dan de geraspte kaas erdoor.
  • 9 Zet de springvormrand op de bakplaat en verdeel het aardappelmengsel erin.
  • 10 Strijk de bovenkant glad.
  • 11 Leg de stukken worst met de snijkant naar boven er in een cirkel op en duw ze iets in het aardappelmengsel.
  • 12 Trek de springvormrand voorzichtig omhoog.
  • 13 Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de rösti in ruim een half uur goudbruin en gaar.
  • 14 Lekker met sperziebonen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.