recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rösti met spekjes

Bijgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - gerookte spekblokjes (50 gram)
  • - neutrale olie (2.5 eetlepels)
  • - vastkokende aardappelen (750 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen met een dunschiller en rasp ze (in de keukenmachine) grof.
  • 2 Verwarm de olie in een koekenpan en bak de spekblokjes zachtjes uit.
  • 3 Verdeel de aardappelsliertjes rond de spekjes over de bodem van de pan.
  • 4 Druk de sliertjes met een spatel goed aan en vorm koekjes.
  • 5 Zet de deksel schuin op de pan en bak de aardappelkoekjes in 2 keer op matig hoog vuur in 8-10 minuten bijna gaar en aan de onderkant goudbruin.
  • 6 Keer de koeken om met een spatel en bak de onderkanten in ongeveer 4 minuten goudbruin op matig hoog vuur.
  • 7 Serveer de rösti’s op een schaal en strooi er wat zout en peper over.