recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Röstikoekjes met gerookte zalm

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - vastkokende aardappelen (400 gram)
  • - bieslook (1 eetlepel)
  • - boter (25 gram)
  • - zonnebloemolie (2 eetlepels)
  • - halfvolle mayonaise (3 eetlepels)
  • - volle yoghurt (3 eetlepels)
  • - geraspte mierikswortel (potje) (1 eetlepel)
  • - fijngehakte dille (1 eetlepel)
  • - gerookte zalm (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Rasp de aardappelen grof en meng ze met de bieslook en wat zout en peper.
  • 2 Verhit de boter en olie in een grote koekenpan en schep er 3 bergjes aardappel in per persoon.
  • 3 Druk de bergjes plat en bak ze op hoog vuur in 2 minuten knapperig bruin, keer de koekjes en bak de andere kant ook bruin.
  • 4 Roer de mayonaise met de yoghurt, mierikswortel, dille en zout en peper naar smaak.
  • 5 Leg op elk bord drie röstikoekjes en drapeer de plakjes zalm ernaast.
  • 6 Schep de mierikswortelsaus op de zalm.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.