recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Raapstelentaart

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - geraspte belegen kaas (100 gram)
  • - halfvolle melk (100 ml)
  • - eieren (4 )
  • - diepvries deeg voor hartige taart (5 plakjes)
  • - raapsteeltjes (500 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - kerriepoeder (0.5 eetlepel)
  • - uien (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Snipper de ui en fruit deze met de kerriepoeder in een wok met hete olijfolie zachtjes glazig.
  • 3 Snij de raapsteeltjes in grove stukken en schep deze door de ui en roerbak alles nog 2-3 minuten.
  • 4 Voeg wat zout en versgemalen peper toe.
  • 5 Leg de plakjes deeg op elkaar, rol ze uit tot een ronde lap van 30 cm.
  • 6 Bekleed een ingevette lage taartvorm (26 cm) met het deeg.
  • 7 Klop de eieren los met de melk en kaas en roer de raapsteeltjes met ui erdoor.
  • 8 Verdeel dit mengsel over de taartbodem.
  • 9 Bak de taart in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar.
  • 10 Serveer de taart in punten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.