recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rabarbercrumble met aardbeien

Nagerecht
6 personen
55 min
Ingrediënten
  • - zachte boter (50 gram)
  • - muesli (75 gram)
  • - bloem (75 gram)
  • - granaatappelsap (50 ml)
  • - suiker (75 gram)
  • - cranberries (50 gram)
  • - aardbeien (250 gram)
  • - kant-en-klaar gesneden verse rabarber (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Halveer de aarbeien.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Schep in een kom de rabarber om met de aardbeien, cranberries en een derde van de suiker.
  • 4 Verdeel dit mengsel in de ovenschaal en sprenkel het granaatappelsap erover.
  • 5 Meng in een kom de bloem en muesli met de boter met de vingers tot een kruimelig mengsel.
  • 6 Meng tot slot de suiker erdoor.
  • 7 Schep het kruimelmengsel op de rabarber en schuif de schaal in de oven.
  • 8 Bak de crumble in de oven in 30-40 minuten goudbruin en gaar.
  • 9 Serveer de crumble warm in schaaltjes.
  • 10 Lekker met een bol ijs of een lepel zure room erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.