recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rabarbergeleitjes met vanillesaus

Nagerecht
4 personen
145 min
Ingrediënten
  • - verse basilicum (4 toefjes)
  • - slagroom (125 ml)
  • - vanillestokje (0.5 )
  • - suiker (175 gram)
  • - rose (200 ml)
  • - rabarber (500 gram)
  • - gelatine (5 blaadjes)
Bereidingswijze
  • 1 Week de gelatine 10 minuten in een kom met koud water.
  • 2 Snijd rabarber in stukjes.
  • 3 Snijd het vanillestokje open.
  • 4 Vet puddingvormpjes of kopjes in (1 p.
  • 5 p.
  • 6 ) Meng de rabarber in een pan (geen aluminium!) met de rosé en 6/7 deel van de suiker en kook het mengsel circa 10 minuten op matig hoog vuur tot de rabarber uit elkaar valt.
  • 7 Pureer het mengsel met de staafmixer.
  • 8 Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op in de warme rabarber.
  • 9 Schep het mengsel in de vormpjes en laat de geleitjes afkoelen.
  • 10 Laat ze daarna in de koelkast in 2 uur stevig worden.
  • 11 Schraap het zwarte merg uit het vanillestokje.
  • 12 Kook de room met het vanillemerg en de rest van het suiker 10 minuten zachtjes in tot een mooie saus, laat de saus afkoelen.
  • 13 Keer de geleitjes op bordjes en schenk de vanillesaus eromheen.
  • 14 Garneer met een toefje basilicum.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.