recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Radicchiobakje met makreel

Voorgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - gestoomde makreel (1 stuk(s))
  • - witte wijn (3 eetlepels)
  • - boter (25 gram)
  • - radicchio (4 blaadjes)
  • - kappertjes (1 eetlepel)
  • - zwarte olijven zonder pit (6 stuks)
  • - stokbroodcroutons (1 zak)
Bereidingswijze
  • 1 Verwijder het vel van de makreel, maak het visvlees los van de graat.
  • 2 Leg de stukken vis op een plank en trek ze met twee vorken tot draadjes.
  • 3 Smelt de boter. Schep in een kom de draadjes makreel om met de wijn en gesmolten boter.
  • 4 Breng het mengsel op smaak met wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 5 Laat de makreel minstens 30 minuten staan.
  • 6 Leg op elk bord een blaadje sla en schep er een berg makreel in.
  • 7 Snijd de olijven in plakjes. Strooi de kappertjes en olijven erover.
  • 8 Leg de stokbroodcroutons ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.