recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ragu di carne

Hoofdgerecht
4 personen
120 min
Ingrediënten
  • - vleesbouillon (250 ml)
  • - gedroogde italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - tomatenpuree (140 gram) (1 blikje)
  • - rode wijn (200 ml)
  • - runderbraadlappen (1 kilo)
  • - ontbijtspek (100 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepel(s))
  • - bleekselderij (2 stengel(s))
  • - flinke bospenen (2 )
  • - grote ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui en snij de bospenen en de bleekselderij in piepkleine blokjes.
  • 2 Snijd het spek in reepjes.
  • 3 Hak het vlees heel fijn (of kies voor rundergehakt).
  • 4 Fruit de ui, wortel en bleekselderij 10 minuten heel zachtjes in een braadpan met olijfolie tot ze gaar zijn en glanzen.
  • 5 Bak het spek 2-3 minuten zachtjes mee.
  • 6 Voeg dan het vlees toe en bak dit al omscheppend rul.
  • 7 Schenk de wijn erbij, verwarm het geheel 2-3 minuten en roer dan de tomatenpuree, Italiaanse kruiden, versgemalen zwarte peper en bouillon erdoor.
  • 8 Breng alles al roerende aan de kook en laat de saus 1.5 uur afgedekt heel zachtjes sudderen tot het een lekkere saus wordt.
  • 9 Laat de saus eventueel nog wat langer zonder deksel pruttelen, zodat hij dikker wordt.
  • 10 Breng de saus op smaak met zout.
  • 11 Serveer de ragù met spaghetti, tagliatelle of verwerk de ragù in lasagne.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.