recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ratatouille met chipolataworstjes en couscous

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - ui (1 )
  • - knoflook (3 tenen)
  • - olijfolie (4 eetlepel(s))
  • - courgette(s) (2 )
  • - gele paprika (1 )
  • - tomaten (4 )
  • - tijm (0.5 eetlepel)
  • - couscous (250 gram)
  • - chipolataworstjes (250 gram)
  • - water (400 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de ui; snijd de knoflook in plakjes; snijd de courgette, paprika en tomaten in stukken.
  • 2 Fruit de ui en knoflook 2 minuten in een braadpan in 2 eetlepels hete olijfolie.
  • 3 Schep de courgette, paprika en tomaat erdoor en voeg de tijm en zout en peper naar smaak toe.
  • 4 Smoor de groente afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Breng de afgemeten hoeveelheid water met wat zout aan de kook, roer de couscous erdoor en laat dit 10 minuten staan.
  • 6 Bak de chipolata’s in een koekenpan met antiaanbaklaag in 1 eetlepel hete olie in 10 minuten rondom bruin en gaar.
  • 7 Roer 1 eetlepel olijfolie door de couscous en roer de massa met een vork rul.
  • 8 Serveer de couscous in diepe borden met de ratatouille en de worstjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.