recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ratatouille van de barbecue

Bijgerecht
4 personen
32 min
Ingrediënten
  • - courgette (1 )
  • - aubergine (1 )
  • - rode ui (1 )
  • - verse oreganoblaadjes (1 eetlepel)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - basamicoazijn (1 eetlepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - gele paprika (1 )
  • - rode paprika (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra benodigdheden: barbecue.
  • 2 Snijd de rode en gele paprika in repen van een cm.
  • 3 Halveer de paprikarepenHak de tijmblaadjes en oreganoblaadjes fijn.
  • 4 Snijd de ui in dunne partjes.
  • 5 Snijd de aubergine en de courgetten in blokjes van 2 cm.
  • 6 Pers de knoflook boven een grote kom uit.
  • 7 Voeg de azijn, olie, kruiden en wat zout en versgemalen peper toe en klop alles goed door elkaar.
  • 8 Schep alle groenten erdoor en laat ze tenminste 30 minuten staan.
  • 9 Schep af en toe om.
  • 10 Schep de groenten nog een keer om en schep ze in het barbecuemandje of op het rooster.
  • 11 Zet het mandje of het rooster op de barbecue circa 12 cm boven de gloeiende houtskool en rooster de groenten in 10-12 minuten mooi bruin en gaar.
  • 12 Schep heel regelmatig om.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.