recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rauwe oesters met frambozendressing

Voorgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - ijsblokjes, blender, oestermes
  • - geraspte mierikswortel (potje) (1 eetlepel)
  • - verse oesters (12 stuks) (1 mandje)
  • - japanse sojasaus
  • - bieslook (3 p.p.)
  • - bieslook (1 eetlepel)
  • - frambozenazijn (2 eetlepel(s))
  • - frambozen (125 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Ontdooi de frambozen.
  • 2 Knip de bieslook heel fijn.
  • 3 Prak in een diep bord de ontdooide frambozen en meng de frambozenazijn en de fijngeknipte bieslook er door.
  • 4 Voeg naar smaak 1-2 druppeltjes sojasaus toe.
  • 5 Leg de oesters één voor één voor je op het werkvlak op een schone, oude theedoek.
  • 6 Sla de doek om de oester en houd de oester aan de bovenkant vast.
  • 7 Prik met een oestermes aan de scharnierkant tussen de oesterhelften en snijd de sluitspieren door, maak daarna de schelp open en snijd ook de oester los uit de onderste schelp, maar laat de oester wel in de schelp zitten.
  • 8 Schenk het vocht weg.
  • 9 Doe de ijsblokjes in de blender en meng ze tot crushed ice.
  • 10 Verdeel het ijs over diepe borden en leg de schelpen met oesters op het ijs.
  • 11 Schep op elke oester een lepeltje frambozen en een klein toefje mierikswortel.
  • 12 Halveer de sprietjes bieslook en leg ze op de oesters.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.