recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rauwe oesters met twee toppings

Bijgerecht
6 personen
85 min
Ingrediënten
  • - grof zeezout
  • - oesters (12 stuks) (1 mandje)
  • - limoenen sap en rasp (2 )
  • - red pearl tomaten (3 )
  • - witte wijnazijn (4 eetlepel(s))
  • - sjalotjes (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Pel de sjalotjes en snipper ze heel fijn.
  • 2 Schep de sjalot in een schaaltje om met de wijnazijn en laat dit 1 uur staan.
  • 3 Snijd de tomaten in vieren en schep de zaadjes eruit.
  • 4 Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes.
  • 5 Schep de blokjes tomaat in een schaaltje om met het limoensap en de limoenrasp.
  • 6 Leg de oesters één voor één voor je op het werkvlak op een schone theedoek.
  • 7 Sla de doek om de oester en houd de oesters aan de bovenkant vast.
  • 8 Prik met een oestermes aan de scharnierkant tussen de oesterhelften en snijd de sluitspieren door, maak daarna de schelp open en snijd de oester los uit de onderste schelp, maar laat de oester in de schelp zitten.
  • 9 Schenk het vocht weg.
  • 10 Strooi een laag zeezout op een platte schaal en zet de schelpen met oesters erop.
  • 11 Zet ook de twee schaaltjes in het zout.
  • 12 Zo kan ieder voor zich kiezen hoe hij zijn oester eet, met een lepeltje sjalot in azijn of met een lepeltje tomaat in limoensap.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.