recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Red velvet pannenkoek

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - tuinkers (1 doosje)
  • - gerookte zalm (200 gram)
  • - avocado (1 )
  • - citroen (sap van) (0.5 )
  • - crème fraîche (200 gram)
  • - bieslook (1 bosje)
  • - lente-ui (1 bosje)
  • - zonnebloemolie (4 eetlepels)
  • - eieren (3 )
  • - tarwebloem (80 gram)
  • - (boekweit)bloem (120 gram)
  • - wasabi (1 eetlepel)
  • - gekookte rode bieten (2 )
  • - bietensap (200 ml)
  • - melk (200 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de gekookte bieten in stukken.
  • 2 Snijd de lente-ui in dunne ringen.
  • 3 Snijd de bieslook fijn.
  • 4 Mix in een blender de melk met een beetje van het bietensap, de bieten en de wasabi.
  • 5 Voeg de bloem en de eieren toe en draai glad, voeg daarna het overige bietensap toe.
  • 6 Doe er de helft van de zonnebloemolie bij en wat zout en peper.
  • 7 Het beslag moet de van de garde lopen en niet druppelen.
  • 8 Voeg wat water toe als het te dik is.
  • 9 Verhit de pannenkoekenpan.
  • 10 Voeg een eetlepel zonnebloemolie toe en smeer de pan ermee in.
  • 11 Giet een soeplepel beslag in de pan en beweeg hem rond tot het goed verdeeld is.
  • 12 Bak de pannenkoek circa anderhalve minuut aan een kant.
  • 13 Draai hem dan voorzichtig om en bak hem nog eens een minuut aan de andere kant.
  • 14 Bewaar de pannenkoeken tussen twee borden om ze warm te houden.
  • 15 Vet de pan opnieuw in en bak de volgende pannenkoeken.
  • 16 Meng de lente-ui en bieslook door de crème fraîche en voeg een beetje citroensap toe; breng op smaak met zout.
  • 17 Snijd de avocado door de helft en daarna in dunne plakjes.
  • 18 Garneer de pannenkoek met een laag crème fraîche, verdeel de avocado en zalm er overheen.
  • 19 Garneer met tuinkers.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.