recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rendang met gebakken banaan

Hoofdgerecht
6 personen
210 min
Ingrediënten
  • - neutrale olie (2 eetlepel(s))
  • - runderlappen (800 gram)
  • - sjalotjes (3 )
  • - knoflook (5 tenen)
  • - verse gember (4 cm)
  • - rode pepers (2 )
  • - gemalen koriander (2 theelepel(s))
  • - gemalen komijn (2 eetlepel(s))
  • - kokosmelk (400 g) (1 blik)
  • - kinderbananen (6 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: blender of keukenmachine.
  • 2 Breng de runderlappen op kamertemperatuur.
  • 3 Snipper de sjalotjes.
  • 4 Hak de knoflook fijn.
  • 5 Rasp de gember.
  • 6 Snijd de pepers, verwijder de zaadjes en hak de pepers fijn.
  • 7 Snijd de runderlappen in blokjes van 3 cm.
  • 8 Meng sjalot, knoflook, gember, rode peper, koriander, komijn en eenvierde van de kokosmelk in de blender of keukenmachine tot een fijne pasta.
  • 9 Doe deze pasta over in een braadpan en meng de resterende kokosmelk erdoor.
  • 10 Schep de blokjes vlees erdoor en breng alles al roerend op matig hoog vuur aan de kook.
  • 11 Laat het vlees 2.5-3 uur heel zachtjes sudderen.
  • 12 Roer regelmatig en laat het vocht verdampen tot de olie zich afscheidt.
  • 13 Bak dan al omscheppend tot het vlees bruin kleurt.
  • 14 Pel als het vlees bijna klaar is de bananen en halveer ze in de lengte.
  • 15 Verwarm de olie in een koekenpan en bak de bananen in 2-3 minuten licht bruin.
  • 16 Serveer de rendang met rijst en leg de bananen erop.
  • 17 Menusuggestie voor: roergebakken taugé met stukjes rode paprika en kleingesneden koriander.
  • 18 Na: blokjes mango met geraspte kokos.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.