recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rib-eye met geroosterde radijsjes en ansjovismayonaise

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - kappertjes (2 eetlepels)
  • - ansjovisfilets (4 stuks)
  • - mayonaise (4 eetlepels)
  • - Griekse yoghurt (100 ml)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - rib-eyes (4 stuks)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - radijs (2 bosjes)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Maak de radijsjes schoon.
  • 3 Schep de radijsjes in een bakblik of ovenschaal om met zout en de helft van de olijfolie.
  • 4 Rooster ze in de oven in 20 minuten gaar.
  • 5 Wrijf de rib-eyes in met zout, versgemalen peper, citroensap en de rest van de olijfolie.
  • 6 Rooster ze in een grillpan – of op de barbecue – in 6-8 minuten mooi bruin. Van binnen zijn ze dan nog rosé.
  • 7 Roer in een kom de yoghurt en mayonaise door elkaar.
  • 8 Hak de ansjovis en kappertjes heel fijn en meng met wat versgemalen peper door de mayonaise.
  • 9 Serveer de rib-eyes op borden en schep er een beetje ansjovismayonaise op.
  • 10 Leg de radijsjes ernaast.
  • 11 Lekker met gebakken aardappeltjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.