recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rib-eye op de barbecue met pittige abrikozensalsa

Hoofdgerecht
4 personen
85 min
Ingrediënten
  • - rib-eyes (2 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - komijn (1 theelepel)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - verse muntblaadjes (1 eetlepel)
  • - red pearl tomaten (4 )
  • - verse abrikozen of nectarines (8 )
  • - sap en raps van sinaasappel (0.5 )
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - rode peper (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Hak de rode peper, zonder zaadjes, fijn.
  • 2 Snijd de abrikozen of nectarines en de red pearl tomaten in blokjes.
  • 3 Snijd de verse muntblaadjes in reepjes.
  • 4 Meng in een kom de rode peper met de kaneel, sinaasappelrasp en het sap.
  • 5 Schep enkele eetlepels van dit mengsel in een wijde schaal.
  • 6 Schep de stukjes abrikoos en tomaat met de muntreepjes door het sausje in de kom.
  • 7 Laat de salsa minstens 1 uur staan om de smaken op elkaar te laten inwerken.
  • 8 Meng de knoflook, komijn, paprikapoeder met wat zout en versgemalen zwarte peper door het sausje in de wijde schaal en roer tot slot de olijfolie erdoor.
  • 9 Wentel de rib-eyes erdoor en leg ze in de marinade.
  • 10 Laat ze 15-20 minuten marineren bij kamertemperatuur of 1 uur in de koelkast (laat ze dan wel weer op kamertemperatuur komen).
  • 11 Grill de rib-eyes op een rooster 15 cm boven gloeiend houtskoolvuur in 3-5 minuten mooi bruin.
  • 12 Ze mogen van binnen nog rood tot rosé zijn.
  • 13 Serveer het vlees met de abrikozensalsa.
  • 14 Lekker met couscoussalade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.