Hoofdgerecht Eenvoudig
Ingrediënten
Voor hoeveel personen?
Bereidingswijze
Stap 1 Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm. Bestrooi de blokjes met wat zout en laat ze 15 minuten staan. Laat de ribeye op kamertemperatuur komen. Stap 2 Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de bleekselderdij en wortel in blokjes van 5 mm. Dep de aubergine droog met keukenpapier. Bak de aubergine in een hapjespan met 2 eetlepels olijfolie rondom bruin. Leg ze op een bord en bak de ui, knoflook, bleekselderij en wortel in het bakvet zachtjes glazig. Stap 3 Roer de tomatensaus met citroensap erdoor en voeg de aubergine en olijven toe. Laat dit mengsel nog 10 minuten zachtjes pruttelen. Wrijf de ribeye in met zout, versgemalen peper en olijfolie. Stap 4 Bak de ribeye in een hete grillpan in 6-8 minuten bruin en van binnen net rosé. Serveer de ribeye in plakken met de auberginepuree erbij. Lekker met couscous.
Aanvullende benodigdheden Geen
Voedingswaarden (per portie)
Energie 630 kcal
Eiwit 36 g
Koolhydraten 16 g
Vet 45 g
Waarvan verzadigd 11 g