recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ribeye van de barbecue met olijvenboter

Hoofdgerecht
4 personen
80 min
Ingrediënten
  • - krieltjes (600 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - ribeyes (4 )
  • - balsamico azijn (1 eetlepel)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - roomboter (125 gram)
  • - zwarte olijven zonder pit (50 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de olijven fijn.
  • 2 Roer in een kom de boter smeuïg en meng de olijven, knoflook en peterselie met een theelepel balsamico-azijn en versgemalen zwarte peper erdoor.
  • 3 Schep dit mengsel op een stuk plasticfolie en wikkel het folie rond de boter.
  • 4 Draai de uiteinden goed dicht zodat een mooi rolletje ontstaat.
  • 5 Leg het rolletje boter in de koelkast en laat het in 1 uur stevig worden.
  • 6 Wrijf de ribeyes in met de resterende azijn en de helft van de olijfolie en laat ze een half uur bij kamertemperatuur liggen.
  • 7 Schep in een hapjespan de krieltjes om met wat zout, peper en de rest van de olijfolie en bak ze op de barbecue in 10-12 minuten rondom bruin en gaar.
  • 8 Bak de ribeyes op de barbecue circa 10 cm boven het gloeiende houtskool in 6-8 minuten mooi bruin.
  • 9 Het vlees mag van binnen rosé blijven.
  • 10 Keer het vlees regelmatig.
  • 11 Leg het vlees op borden en leg op elke ribeye een plakje olijvenboter.
  • 12 Geef de aardappeltjes erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.