recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ribkarbonade met spitskool en appel

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (50 ml)
  • - appels (2 )
  • - kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - spitskool (1 )
  • - ui (1 )
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - ribkarbonades (4 )
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
  • 2 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Snijd de spitskool in brede repen.
  • 5 Snijd de appel in blokjes.
  • 6 Kruid de karbonades met zout en peper en bak ze in een koekenpan met de helft van de margarine in 10-12 minuten op matig hoog vuur mooi bruin en gaar.
  • 7 Keer ze regelmatig.
  • 8 Roerbak de ui en spitskool in een wok met de rest van de margarine 2-3 minuten.
  • 9 Schep de kerriepoeder en appel erdoor en roerbak nog 1 minuut.
  • 10 Voeg het water en wat zout toe en smoor de kool en appel in nog 4 minuten zachtjes gaar.
  • 11 Leg de karbonades op borden en schep de aardappelen en spitskool ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.