recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ribkarbonades met pittige champignons

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - rucola (75 gram)
  • - vleesbouillon (1 pot)
  • - pikante paprikapoeder (0.5 eetlepel)
  • - gedroogde tijm (0.5 eetlepel)
  • - champignons (400 gram)
  • - sjalotjes (250 gram)
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - ribkarbonades (4 )
  • - rijst (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Pel de sjalotjes en halveer ze.
  • 2 Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  • 3 Kruid de karbonades met zout en peper en bak ze in een hapjespan met margarine in 5 minuten bruin.
  • 4 Verdeel de sjalotjes er omheen en bak de karbonades in nog 10 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Houd het vlees op een bord onder aluminiumfolie warm.
  • 6 Voeg de champignons met de tijm en paprikapoeder aan de sjalotjes toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin.
  • 7 Zeef de bouillon en roer de bouillon onverdund door de champignons.
  • 8 Laat het vocht op hoog vuur in 5 minuten tot de helft inkoken.
  • 9 Leg de karbonades op borden en schep de rijst ernaast.
  • 10 Schep het champignonmengsel erover en garneer met een flinke toef rucola.