recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ricottaburgers met wortelsalade

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - italiaanse kruiden (1 eetlepel)
  • - bospeen (1 )
  • - paneermeel (50 gram)
  • - ei (1 )
  • - bloem (2 eetlepels)
  • - ricotta (250 gram)
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - citroen (1 )
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui en rasp en pers de citroen.
  • 2 Meng de ui met 3 eetlepels citroensap en laat dit 20 minuten staan.
  • 3 Bak de krieltjes in een hapjespan met de helft van de olijfolie, eerst 8 minuten afgedekt, daarna 5 minuten zonder deksel.
  • 4 Meng de ricotta met citroenrasp, bloem, zout en peper.
  • 5 Vorm de ricotta tot 8 burgers, haal ze eerst door het ei en wentel ze dan door het paneermeel.
  • 6 Bak de burgers in een koekenpan met de overige olijfolie in 5 minuten krokant.
  • 7 Snij de bospeen in dunne plakje en deze met de Italiaanse kruiden door de uien breng de salade op smaak met zout en peper.
  • 8 Serveer de ricottaburgers met de salade en aardappeltjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.