recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Ricottataart met bietjes

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - zout (1 theelepel)
  • - gekookte bietjes (500 gram)
  • - peterselie (2 eetlepels)
  • - verse tijm (1 eetlepel)
  • - ricotta (250 gram)
  • - eieren (4 )
  • - diepvries deeg voor hartige taart (5 plakjes)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - uien (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de uien grof.
  • 2 Zorg dat het deeg voor hartige taart ontdooid is.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 4 Smoor de uien in een pan met 1 eetlepel olijfolie, wat zout en versgemalen zwarte peper afgedekt in 5 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Bekleed een lage taartvorm van 26 cm met de plakjes deeg, druk de naden goed dicht.
  • 6 Klop de eieren los met de ricotta, tijm, peterselie en het zout.
  • 7 Strijk dit mengsel in de taartbodem uit.
  • 8 Verdeel de uien erover.
  • 9 Snijd de bietjes in partjes en druk ze met de bolle kant in de ricotta.
  • 10 Strooi er wat zout en peper over en sprenkel er olijfolie over.
  • 11 Bak de taart onder in de oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
  • 12 Serveer de taart in punten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.