recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rigatoni met Italiaanse gehaktsaus

Hoofdgerecht
4 personen
150 min
Ingrediënten
  • - rigatoni (500 gram)
  • - gedroogde oregano (4 eetlepels)
  • - melk (150 ml)
  • - pastatomaten (1 kilo)
  • - rode wijn (200 ml)
  • - italiaans pastagehakt (300 gram)
  • - olijfolie (6 eetlepels)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - grote uien (2 )
  • - bleekselderij (3 stengels)
  • - grote winterpeen (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de peen, selderij en uien in zeer kleine blokjes.
  • 2 Hak de knoflook grof.
  • 3 Verwarm een grote sauspan op matig vuur met de helft van de olie.
  • 4 Stoof de peen, selderij, ui en knoflook in 5 à 8 minuten met het deksel op de pan zodat alles zacht wordt.
  • 5 Voeg het gehakt toe en druk het goed uit elkaar met een spatel, tot het los en rul is.
  • 6 Voeg dan de wijn en nog de rest van de olie toe, laat inkoken tot de helft.
  • 7 Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg toe.
  • 8 Laat minstens 1.5 uur zachtjes koken op laag vuur, voeg dan de melk en oregano toe.
  • 9 Laat nog een 0.5 uur pruttelen en breng dan op smaak met peper en zout.
  • 10 Kook de rigatoni beetgaar zoals aangegeven op de verpakking en giet af.
  • 11 Meng zoveel saus met de pasta als gewenst, serveer de pasta dan in de pan of op borden.
  • 12 Lekker met een eenvoudige rucolasalade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.