recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rijst met bloemkool-gehaktcurry

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - volle yoghurt (200 ml)
  • - bloem (1 eetlepel)
  • - kerriepoeder (1.5 eetlepel)
  • - uien (2 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - rundergehakt (300 gram)
  • - bloemkool (1 )
  • - zilvervliesrijst (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  • 2 Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en kook ze in 10 minuten beetgaar.
  • 3 Bak het gehakt met de olie in een hapjespan rul.
  • 4 Strooi er zout over.
  • 5 Schep de grof gesnipperde ui en kerriepoeder erdoor en bak alles nog 5 minuten.
  • 6 Roer de bloem door de yoghurt (op kamertemperatuur) en meng dit door het gehakt.
  • 7 Schep ook de bloemkool erdoor en warm de saus goed door.
  • 8 Breng de curry op smaak met zout en peper.
  • 9 Serveer de rijst in diepe borden met de curry erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.