recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rijst met champignoncurry

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - verse koriander (2 eetlepels)
  • - kruidenbouillon (100 ml)
  • - tomaatstukjes (blik) (400 gram)
  • - kerriepoeder (1.5 eetlepel)
  • - champignons (400 gram)
  • - bleekselderij (2 stengels)
  • - ui (1 )
  • - zonnebloemolie (3 eetlepels)
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Snijd de bleekselderij in dunne boogjes.
  • 4 Hak de knoflook fijn.
  • 5 Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, bleekselderij en knoflook zachtjes aan.
  • 6 Schep de champignons en kerriepoeder erdoor en bak de champignons al omscheppend op hoog vuur bruin.
  • 7 Voeg de tomaatstukjes met vocht, de bouillon en wat zout en peper toe en laat de curry nog 10-15 minuten zachtjes sudderen.
  • 8 Verdeel de rijst over borden en schep de champignoncurry erop.
  • 9 Strooi de koriander erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.