recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rijst met garnalen en ananas

Hoofdgerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - verse koriander (2 eetlepels)
  • - gesneden ananas (250 gram)
  • - gemarineerde wokgarnalen (diepvries) (500 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - boswortels (6 )
  • - bosui (1 bosje)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - gele rijst (325 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
  • 2 Snijd intussen de knoflook in plakjes, de bosuitjes in stukken van drie cm en de wortels schuin in dunne plakjes.
  • 3 Hak de koriander fijn.
  • 4 Verwarm de olijfolie in een wok en roerbak de knoflook, bosui en wortel al omscheppend twee tot drie minuten.
  • 5 Schep de bevroren garnalen en de blokjes ananas erdoor en roerbak nog twee tot drie minuten.
  • 6 Schenk het ananassap uit het bakje erbij en warm nog een tot twee minuten door.
  • 7 Strooi de koriander over de gewokte garnalen met de groenten en serveer met de gele rijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.