recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rijst met kip in kerriesaus

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
  • - kipfilet (300 gram)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - uien (2 grote)
  • - bleekselderij (4 stengels)
  • - kerriepoeder (2 eetlepels)
  • - bloem (25 gram)
  • - kippenbouillon (van een tablet) (300 ml)
  • - gemengde sla (300 gram)
  • - yoghurtdressing (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst gaar.
  • 2 Snijd de kipfilet in grove stukken.
  • 3 Snipper de uien grof.
  • 4 Snijd de bleekselderij in blokjes.
  • 5 Wrijf de stukken kip in met zout en peper en bak ze in een wok met hete olie rondom bruin.
  • 6 Schep ze op een bord.
  • 7 Fruit de ui en bleekselderij in het bakvet.
  • 8 Bak driekwart van de kerriepoeder heel even mee en strooi de bloem erover.
  • 9 Voeg al roerende de bouillon toe en laat het geheel binden tot een saus.
  • 10 Leg de stukjes kip erin en laat de saus nog 10 minuten zachtjes sudderen.
  • 11 Meng de sla met de dressing.
  • 12 Serveer de rijst in diep borden en schep de kip met kerriesaus erover.
  • 13 Serveer de sla erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.