recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rijst met kippenragout

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - broccoli (400 gram)
  • - melk (400 ml)
  • - bloem (40 gram)
  • - kippenbouillontablet (1 )
  • - bleekselderij (3 stengels)
  • - ui (1 )
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - kerriepoeder (2 theelepels)
  • - kipfilet (250 gram)
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snijd de kipfilets in blokjes.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Snijd de bleekselderij in boogjes.
  • 5 Snijd de stronken van de brocolli in plakjes.
  • 6 Kruid de kipblokjes met zout, peper en kerriepoeder.
  • 7 Verhit de margarine in een pan en bak de blokjes kip rondom lichtbruin.
  • 8 Bak de ui en bleekselderij 2 minuten zachtjes mee.
  • 9 Roer de verkruimelde bouillon en bloem door het kipmengsel en voeg al roerende de melk toe.
  • 10 Blijf roeren tot het vocht bindt tot een saus en warm de ragout nog 6-8 minuten zachtjes door.
  • 11 Kook de broccoli in ruim water in 4-6 beetgaar.
  • 12 Serveer de rijst met de kippenragout erop in diepe borden en geef de broccoli erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.