recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rijst met tomatencurry en broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - Griekse yoghurt (150 gram)
  • - broccoliroosjes (300 gram)
  • - tomaten (1 blik)
  • - vegetarisch kruimgehakt (175 gram)
  • - kerriepoeder (2 eetlepels)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - uien (175 gram)
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Snijd de ui in kleine stukjes.
  • 3 Hak de knoflook fijn.
  • 4 Fruit de ui en knoflook glazig in een hapjespan met hete olie.
  • 5 Bak 0.75 van de kerriepoeder en het gehakt 2 minuten mee.
  • 6 Maak de tomaten met een vork in het blik stuk en roer ze met het vocht door het gehakt.
  • 7 Laat de curry 10 minuten zachtjes pruttelen, voeg zout en peper naar smaak toe en eventueel wat water.
  • 8 Kook de broccoliroosjes in 4 minuten beetgaar.
  • 9 Schep de rijst in diepe borden en verdeel de curry en broccoliroosjes erover.
  • 10 Schep er een flinke lepel yoghurt op.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.