recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rijst met vegetarische chili en munt-yoghurtsaus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - knoflookteentje (1 )
  • - volle yoghurt (300 ml)
  • - verse munt (15 gram)
  • - gemalen komijn (2 theelepels)
  • - chilipoeder (1 theelepel)
  • - kidneybonen (1 blik)
  • - tomatenblokjes (1 blik)
  • - maiskorrels (1 blik)
  • - paprika's in verschillende kleuren (3 )
  • - uien (2 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - zilvervliesrijst of quinoa (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en houd warm.
  • 2 Versnipper de ui.
  • 3 Verhit de olie in een ruime hapjespan en fruit de ui 3 minuten.
  • 4 Snijd de paprika’s in stukken en laat de maïskorrels en kidneybonen uitlekken.
  • 5 Voeg de paprika, maïs, tomatenblokjes en de kidneybonen toe, plus het chilipoeder en de komijn.
  • 6 Laat het geheel 10 minuten zachtjes garen en breng op smaak met peper en zout.
  • 7 Meng de fijngesneden munt met de yoghurt en de geperste knoflookteentje(s).
  • 8 Voeg naar smaak zout toe.
  • 9 Serveer de chili met de rijst en munt-yoghurtsaus samen met naturel nacho’s.