recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rijstepap met gemarineerde aardbeien

Nagerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - sap en rasp van een citroen (0.5 )
  • - suiker (2 eetlepels)
  • - aardbeien (500 gram)
  • - snelkook-paprijst of risottorijst (75 gram)
  • - vanillesuiker (1 zakje)
  • - volle melk (500 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Rasp de citroen en knijp het sap eruit.
  • 2 Snijd de aardbeien in plakjes.
  • 3 Breng in een pan de melk met een snufje zout en de vanillesuiker aan de kook.
  • 4 Voeg al roerende de rijst toe en breng het mengsel al roerende opnieuw aan de kook.
  • 5 Kook de rijst op heel zacht vuur - eventueel met een vlamverdeler eronder - in 25 minuten tot een mooi romige pap.
  • 6 Roer regelmatig.
  • 7 Meng in een kom de aardbeien met de suiker en het citroenrasp en schep het citroenrasp erdoor.
  • 8 Laat de aardbeien een half uur marineren.
  • 9 Breng de rijstepap op smaak met suiker en serveer de pap warm of koud in schaaltjes.
  • 10 Schep de aardbeien erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.