recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rijstsalade met gerookte kipfilet en mango

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - ijsbergsla (1 krop)
  • - gerookte kipfilet (300 gram)
  • - bosuitje (2 stuk(s))
  • - bleekselderij (3 stengel(s))
  • - halfvette mayonaise (4 eetlepel(s))
  • - sinaasappel (1 stuk(s))
  • - mango (1 stuk(s))
  • - komkommer (1 stuk(s))
  • - gele rijst (275 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen.
  • 2 Halveer de komkommer in de lengte en schraap de zaadjes eruit.
  • 3 Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 4 Schil de mango en snijd het mangovruchtvlees in plakken van de pit en snijd de plakken in blokjes.
  • 5 Pers de sinaasappel uit. Roer in een schaal het sinaasappelsap met de mayonaise en wat zout en peper tot een dressing.
  • 6 Snijd de bleekselderij in boogjes, de bosuitjes in dunne ringetjes en de kipfilet in blokjes.
  • 7 Schep de rijst erdoor en meng er vervolgens de bleekselderij en bosui door met de helft van de komkommer, mango en kip.
  • 8 Snijd de ijsbergsla in repen.
  • 9 Verdeel de sla over een platte schaal en schep de rijstsalade in het midden.
  • 10 Verdeel de rest van de komkommer, mango en kip eromheen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.