recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Risotto met courgette en gorgonzola

Voorgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - water (1 liter)
  • - gorgonzola (100 gram)
  • - risottorijst (200 gram)
  • - roomboter (25 gram)
  • - ui (1 )
  • - groentebouillonblokje (1.5 )
  • - courgette (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui zeer fijn.
  • 2 Snijd de courgette in stukjes ter grootte van een vingerkootje.
  • 3 Breng het water aan de kook, los er de bouillonblokjes in op en kook er de courgettestukjes 4 minuten in.
  • 4 Haal uit de pan en bewaar de stukjes courgette en de bouillon.
  • 5 Houd de bouillon heet (op een plaatje).
  • 6 Fruit de ui in de boter zachtjes tot hij glazig is, in ongeveer 3 minuten.
  • 7 Voeg de rijst toe en roer goed om.
  • 8 Voeg 3 soepopscheplepels bouillon toe.
  • 9 Dek af en kook zachtjes door.
  • 10 Voeg telkens bouillon toe als de rijst aan de bovenkant droog wordt.
  • 11 Proef: na circa 17 minuten is de risotto ‘al dente’.
  • 12 Voeg van het vuur af de Gorgonzola en nog een lepel bouillon toe en roer 1 minuut goed door; de risotto moet zeer vochtig zijn.
  • 13 Meng er tot slot de courgette door.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.