recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Risotto met groene groente en een gepocheerd eitje

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - eieren (4 )
  • - azijn (1 eetlepel)
  • - geraspte belegen 30+ kaas (50 gram)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - risottorijst (300 gram)
  • - groentebouillon (1 liter)
  • - broccoli (400 gram)
  • - diepvries doperwten (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snipper de ui fijn; verwarm de groentebouillon.
  • 2 Fruit de ui glazig in de hete olijfolie.
  • 3 Roer de rijst erdoor en bak de korrels glazig.
  • 4 Voeg een derde van de bouillon toe en laat de rijst pruttelen tot het vocht is opgenomen.
  • 5 Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stronk in kleine blokjes.
  • 6 Schep de broccoli en doperwten door de rijst.
  • 7 Voeg weer een derde van de bouillon toe en laat alles 15-20 minuten pruttelen tot de rijst beetgaar en smeuïg is, voeg steeds een scheut bouillon toe.
  • 8 Breng in een hapjespan een flinke laag water met zout en azijn tegen de kook aan.
  • 9 Breek de eieren een voor een boven een kopje en laat ze in het water glijden.
  • 10 Pocheer de eieren 3-4 minuten tot het wit gestold is.
  • 11 Neem ze met een schuimspaan uit het water.
  • 12 Roer de kaas door de risotto.
  • 13 Serveer de risotto in warme diepe borden met een eitje erop.