recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Risotto met groene groenten en gepocheerd ei

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - kruidenkaas light (75 gram)
  • - eieren (4 )
  • - broccoli roosjes (300 gram)
  • - sperziebonen (250 gram)
  • - kippenbouillon (1 liter)
  • - risottorijst (300 gram)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Snijd de sperziebonen in stukjes.
  • 3 Fruit de ui in een pan met olijfolie.
  • 4 Bak de rijstkorrels mee tot ze rondom glanzen.
  • 5 Schenk de helft van de bouillon erbij en kook de rijst 10 minuten op zacht vuur.
  • 6 Roer regelmatig.
  • 7 Voeg de sperziebonen, broccoli en de rest van de bouillon toe en kook de rijst in nog 10 minuten gaar.
  • 8 Breng in een hapjespan ruim water met zout tegen de kook aan.
  • 9 Breek de eieren een voor een boven een juslepel en laat ze in het water glijden.
  • 10 Pocheer de eieren 3-4 minuten tot het eiwit gestold is.
  • 11 Roer de kruidenkaas door de risotto.
  • 12 Schep de risotto in diepe borden en leg er een gepocheerd ei op.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.