recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Risotto met groene kool en bacon

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - parmezaanse kaas (grof geraspt) (50 gram)
  • - bacon (100 gram)
  • - kippenbouillon (750 ml)
  • - risottorijst (300 gram)
  • - groene kool (500 gram)
  • - ui (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Hak de knoflook fijn.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Snijd de kool in dunne reepjes.
  • 4 Verwarm tweederde van de olijfolie in een pan met een dikke bodem en bak de knoflook, ui en groene kool al omscheppend 2 minuten.
  • 5 Roer de rijst erdoor en bak alles tot de rijstkorrels rondom glanzen.
  • 6 Schenk de helft van de bouillon erbij en kook de risotto zonder deksel in 15-20 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Voeg de rest van de bouillon tijdens het koken geleidelijk toe.
  • 8 De risotto is goed als de rijst lekker smeuïg is, de korrels hebben dan nog beet.
  • 9 Bak de plakjes bacon in een koekenpan met de rest van de olijfolie knapperig bruin.
  • 10 Roer de kaas door de risotto en schep de risotto in diepe borden.
  • 11 Leg de plakjes bacon erop en druppel het bakvet over de risotto.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.