recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Risotto met kaas en paddestoelen

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - belegen beemsterkaas (140 gram)
  • - truffelolie
  • - rode paprika (1 )
  • - paddenstoelenmelange (200 gram)
  • - groentebouillon (1.5 liter)
  • - droge witte wijn (1 dl)
  • - risottorijst (300 gram)
  • - ui (1 )
  • - prei (1 )
  • - boter (1.5 eetlepel)
  • - olijfolie extra vergine (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de prei klein.
  • 2 Snipper de ui fijn.
  • 3 Verhit de olie en een halve eetlepel boter in de pan en fruit hierin de prei en de ui.
  • 4 Voeg de rijst toe en blijf roeren met een houten lepel totdat de rijst glazig is.
  • 5 Giet de wijn erbij en roer voortdurend tot vrijwel alle wijn geabsorbeerd is.
  • 6 Voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf rustig roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst.
  • 7 Voeg steeds de volgende scheut bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen, net zolang tot de rijst gaar is, maar nog wel bite heeft, in circa 20 minuten.
  • 8 Misschien is niet alle bouillon nodig.
  • 9 Roer 5 minuten voor het einde de paddestoelen, paprika en de truffelolie erdoor.
  • 10 Meng voor het serveren met de kaas en de rest van de boter.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.