recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Risotto met kip en groene asperges

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - 30+ geraspte kaas (50 gram)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - groene asperges (500 gram)
  • - diepvries doperwten (200 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepel)
  • - risottorijst (300 gram)
  • - ui (1 )
  • - kippenbouillon (750 ml)
  • - kipfilet (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Laat de kipfilets in de bouillon in 12 minuten tegen de kook aan gaar worden.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Snijd de asperges in stukken van 3 cm.
  • 4 Bak de ui en rijst zachtjes in een pan met olijfolie tot de korrels glazig zijn.
  • 5 Voeg de helft van de bouillon toe en kook de rijst al roerende in 20 minuten gaar.
  • 6 Voeg de rest van de bouillon tijdens het koken in gedeelten toe.
  • 7 Roer na 12 minuten de doperwten en peterselie erdoor.
  • 8 Kook de asperges in ruim water met zout in 4 minuten beetgaar.
  • 9 Houd de aspergepunten achter, maar schep de stukjes met de helft van de kaas door de risotto.
  • 10 Snijd de kipfilet in plakjes.
  • 11 Serveer de risotto in diepe borden en leg de plakken kip en de aspergepunten erop.
  • 12 Strooi de rest van de kaas erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.