recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Risotto met rundvlees en paddenstoelen

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - snipperuien (175 gram)
  • - risottorijst (400 gram)
  • - paddenstoelbouillon (1 liter)
  • - gedroogde tomaatjes op olie (potje) (4 )
  • - biefreepjes (300 gram)
  • - champignons (400 gram)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig.
  • 2 Bak de rijstkorrels al omscheppend mee tot ze glanzen.
  • 3 Voeg de helft van de bouillon toe en kook de rijst in 20 minuten zachtjes gaar, roer regelmatig.
  • 4 Voeg de rest van de bouillon tijdens het kookproces scheut voor scheut toe.
  • 5 Schenk een beetje tomatenolie in een koekenpan en bak de biefreepjes op hoog vuur bruin.
  • 6 Schep ze op een bord en bestrooi ze met zout en peper.
  • 7 Halveer de champignons.
  • 8 Hak de gedroogde tomaten fijn.
  • 9 Bak de champignons in de koekenpan op hoog vuur bruin en gaar.
  • 10 Schep de tomaatjes en peterselie met wat peper erdoor en bak nog 2 minuten.
  • 11 Schep de risotto in diepe borden en schep de champignons en biefreepjes erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.