recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Risotto met spinazie

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - visbouillonblokjes (2 )
  • - water (1 liter)
  • - ui (1 eenpersoons)
  • - olijfolie
  • - risottorijst (400 gram)
  • - verse spinazie (600 gram)
  • - gerookte zalm (200 gram)
  • - zachte geitenkaas (200 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Bereiden Laat de bouillonblokjes oplossen in het water en breng de bouillon aan de kook.
  • 2 Fruit de ui in wat olijfolie op laag vuur in een kookpan met dikke bodem.
  • 3 Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels een glimmend laagje hebben.
  • 4 Voeg een deel van de hete bouillon toe en laat pruttelen.
  • 5 Roer intussen goed door.
  • 6 Laat in een andere pan de spinazie slinken.
  • 7 Voeg telkens als de rijst droog begint te worden, weer een hoeveelheid bouillon toe.
  • 8 Voeg, als de rijst na circa 20 minuten beetgaar is, de spinazie toe.
  • 9 Snijd de gerookte zalm in reepjes en roer ze door de rijst.
  • 10 Roer dan de geitenkaas erdoor en laat de rijst nog even doorwarmen zodat de kaas de rijst extra romig maakt.
  • 11 Risotto met Eigenlijk is het met risotto hetzelfde als met aardappelen: u kunt het overal mee combineren.
  • 12 Daardoor gaat dit Italiaanse gerecht nooit vervelen.
  • 14 Roer er voor het opdienen flink wat   Parmezaan door.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.