recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Risotto met vis en garnalen

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - roze garnalen (125 gram)
  • - winterwortel (300 gram)
  • - pangasiusfilet (400 gram)
  • - diepvries tuinerwten (300 gram)
  • - visbouillon (van tabletten) (750 ml)
  • - citroen (1 sap en rasp)
  • - risottorijst (300 gram)
  • - chilipoeder (1 theelepel)
  • - olijfolie (4 eetlepelsolijfolie)
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Fruit de ui in een pan met de olijfolie glazig.
  • 2 Bak de chilipoeder en rijst mee tot de korrels glanzen.
  • 3 Voeg citroensap, citroenrasp en de helft van de bouillon toe.
  • 4 Kook de rijst zachtjes 10 minuten.
  • 5 Roer de erwten en de rest van de bouillon erdoor en kook de risotto in nog 10 minuten zachtjes gaar.
  • 6 Wrijf de vis in met zout, peper en wat citroensap en bak de filets in een koekenpan met olijfolie in 6-8 minuten bruin en gaar.
  • 7 Meng in een schaal de wortel met de rest van het citroensap, de citroenrasp en olijfolie.
  • 8 Schep de garnalen door de risotto en warm het gerecht nog even door.
  • 9 Serveer de salade erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.