recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Risottoballetjes met groene salade

Hoofdgerecht
4 personen
155 min
Ingrediënten
  • - yoghurtdressing (4 eetlepels)
  • - gemengde sla (400 gram)
  • - paneermeel (4 eetlepels)
  • - ei (1 stuk(s))
  • - broccoli (300 gram)
  • - geraspte belegen 30+ kaas (100 gram)
  • - kippenbouillon (van een tablet) (0.5 liter)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - risottorijst (200 gram)
  • - ui (1 stuk(s))
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Bak de ui en rijst zachtjes glazig in een pan met een vierde deel van de olie.
  • 3 Maak van tablet kippenbouillon.
  • 4 Voeg de bouillon toe en kook de rijst in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Roer de kaas erdoor en laat de rijst koud worden.
  • 6 Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in blokjes.
  • 7 Kook de broccoli in ruim water in 4 minuten beetgaar.
  • 8 Spoel de broccoli koud en laat de groente in een vergiet uitlekken.
  • 9 Klop de ei los. Vorm de koude risotto tot balletjes en wentel deze eerst door het ei en daarna door paneermeel.
  • 10 Bak de risottoballetjes in een koekenpan met de rest van de olie in 4-6 minuten rondom bruin.
  • 11 Meng in een schaal de sla en broccoli door elkaar en schep de dressing erop.
  • 12 Serveer de risottoballetjes met de salade.