recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rode kool met braadworst

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - water (200 ml)
  • - varkensbraadworsten (4 stuk(s))
  • - tafelaardappelen (800 gram)
  • - vloeibare margarine (4 eetlepel(s))
  • - balsamico azijn (2 eetlepel(s))
  • - koekkruiden (0.5 eetlepel)
  • - appel (1 stuk(s))
  • - ui (1 stuk(s))
  • - rode kool (1 stuk(s))
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de rode kool in reepjes.
  • 2 Snipper de ui en snijd de appel in blokjes.
  • 3 Schep in een braadpan de rode kool om met de ui, appel, koekkruiden, azijn, zout, peper en de helft van de margarine.
  • 4 Schenk de helft van het water erbij en smoor de rode kool afgedekt in 30 minuten zachtjes gaar.
  • 5 Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
  • 6 Kook de aardappelen in 25 minuten gaar.
  • 7 Verhit de andere helft van de margarine in een koekenpan.
  • 8 Prik de braadworsten in en bak ze in 5 minuten rondom gaar.
  • 9 Schenk de andere helft van het water er bij en laat de worsten nog 15 minuten zachtjes sudderen.
  • 10 Schep de rode kool en aardappelen op borden en leg de braadworsten ernaast.
  • 11 Schenk wat jus over de aardappelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.