recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rode paprikagazpacho

Voorgerecht
4 personen
145 min
Ingrediënten
  • - water (400 ml)
  • - basilicum (2 eetlepels)
  • - komkommer (0.25 )
  • - platte peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - geroosterde paprika (uit pot) (3 )
  • - rijpe tomaten (500 gram)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - witbrood (3 sneetjes)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de sneetjes brood in kleine blokjes.
  • 2 Schep de helft van de blokjes om met 1 eetlepel olijfolie en bak ze in een koekenpan rondom goudbruin.
  • 3 Laat ze afkoelen.
  • 4 Snijd de tomaten in stukjes.
  • 5 Hak de knoflook fijn.
  • 6 Snijd de basilicum in dunne reepjes.
  • 7 Doe de tomaat, paprika, knoflook en peterselie met de rest van het brood en de olijfolie, het zout, versgemalen zwarte peper en het water in de blender.
  • 8 Pureer alles tot een gladde, gebonden soep.
  • 9 Voeg eventueel meer water toe als de soep nog te dik is.
  • 10 Laat de soep in een kan in de koelkast in tenminste 2 uur door en door koud worden.
  • 11 Halveer de komkommer in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snijd de komkommerhelften in piepkleine blokjes.
  • 12 Breng de gazpacho vlak voor het serveren op smaak met zout en peper en schenk de koude soep in rechte glazen.
  • 13 Schep de croutons en komkommer erop en garneer met de reepjes basilicum.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.