recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rodekool met blinde vinken

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - ontbijtkoek (1 sneetje)
  • - blinde vinken (4 )
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - sinaasappelsap (150 ml)
  • - tijmblaadjes (vers) (0.5 eetlepel)
  • - appel(s) (2 )
  • - ui (1 )
  • - rode kool (800 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de rode kool in repen.
  • 2 Schil de appels en snijd ze in blokjes.
  • 3 Schep de rodekool met de ui, appel, tijm in een pan met een dikke bodem door elkaar.
  • 4 Schenk het sinaasappelsap en de helft van de margarine erdoor.
  • 5 Stoof de rodekool op zacht vuur in 30 minuten zachtjes gaar.
  • 6 Schil de aardappelen.
  • 7 Kook de aardappelen in 25 minuten gaar.
  • 8 Verhit de rest van de margarine in een koekenpan en bak de blinde vinken op matig hoog vuur in 5 minuten rondom bruin.
  • 9 Voeg een scheutje water toe en smoor ze in 15 minuten gaar.
  • 10 Snijd de ontbijtkoek in stukjes.
  • 11 Roer de ontbijtkoek door de rodekool en laat het vocht binden.
  • 12 Serveer de blinde vinken met de rodekool en aardappelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.