recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rodekoolsalade met appel en rozijnen

Bijgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - platte peterselie (2 eetlepels)
  • - bosuitje (1 )
  • - rozijnen (3 eetlepels)
  • - appel (1 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - zachte mosterd (2 theelepels)
  • - sinaasappel (0.5 )
  • - frambozenazijn (2 eetlepels)
  • - zomer rode kool (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de appel en snijd deze in blokjes.
  • 2 Hak de peterselie fijn en snijd de bosui in dunne ringetjes.
  • 3 Pers de sinaasappel.
  • 4 Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd de kool in vieren.
  • 5 Snijd of schaaf de stukken rodekool in flinterdunne reepjes.
  • 6 Klop in een grote schaal de azijn met het sinaasappelsap, de mosterd en de olijfolie tot een dressing en voeg naar smaak wat zout en versgemalen zwarte peper toe.
  • 7 Meng de rodekoolreepjes erdoor tot ze rondom bedekt zijn met dressing.
  • 8 Schep dan ook de appel, rozijnen, bosui en peterselie erdoor.
  • 9 Laat de salade nog een half uur staan, in die tijd wordt de kool wat zachter en kan de smaak goed intrekken.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.