recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Rodepaprikasaus

Bijgerecht
5 personen
10 min
Ingrediënten
  • - bladpeterselie (1 eetlepel)
  • - gedroogde oregano (1 theelepel)
  • - griekse yoghurt (3 volle eetlepels)
  • - mayonaise (3 volle eetlepels)
  • - geroosterde rode paprika's (3 )
  • - milde paprikapoeder (2 theelepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de olijfolie in een steelpan en fruit de gesnipperde ui en de fijngehakte knoflook in 4-5 minuten heel zachtjes glazig.
  • 2 Schep de paprikapoeder erdoor en laat dit mengsel iets afkoelen.
  • 3 Pureer het uimengsel met de uitgelekte paprika’s in de blender.
  • 4 Voeg de mayonaise, yoghurt, oregano en bladpeterselie toe meng alles tot een saus.
  • 5 Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 6 Doe het sausje over in een schaaltje en bewaar het afgedekt in de koelkast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.