recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roerbak van spruitjes en witte bonen

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - witte bonen (2 potten)
  • - milde kerriepoeder (1 eetlepel)
  • - spruitjes (500 gram)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - rookworst (280 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de rookworst in plakjes.
  • 2 Hak de knoflook fijn.
  • 3 Halveer de spruitjes.
  • 4 Verwarm de olijfolie in een wok en bak de plakjes rookworst aan beide kanten mooi bruin.
  • 5 Leg de plakjes worst op een bord.
  • 6 Bak de knoflook in het bakvet zachtjes glazig.
  • 7 Schep de spruitjes en kerriepoeder erdoor en roerbak een tot twee minuten.
  • 8 Voeg het water met wat zout toe en smoor de spruitjes afgedekt in acht tot tien minuten beetgaar.
  • 9 Spoel de witte bonen in een vergiet onder stromend water en laat ze uitlekken.
  • 10 Schep de witte bonen door de spruitjes.
  • 11 Warm het gerecht al omscheppend in vier tot zes minuten goed door.
  • 12 Breng op smaak met zout en peper.
  • 13 Schep de spruitjes met witte bonen in diepe borden en leg de plakjes rookworst erop.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.