recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roerbak van tilapia met paksoi

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
  • - sambal (2 theelepels)
  • - knoflook (1 teen)
  • - citroen (0.5 )
  • - tilapiafilet (500 gram)
  • - roerbakolie (3 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - winterwortel (1 )
  • - paksoi (1 struik)
Bereidingswijze
  • 1 Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen.
  • 2 Pers de knoflook, rasp en pers de citroen.
  • 3 Meng in een diep bord de sambal met knoflook, citroensap en de rasp.
  • 4 Snij de tilapiafilet in blokjes.
  • 5 Schep de tilapia erdoor en laat dit 10 minuten staan.
  • 6 Verhit de olie in een wok en roerbak de tilapia 3 minuten bruin en gaar.
  • 7 Schep de blokjes op een bord.
  • 8 Snij de ui in partjes, de winterwortel in plakes en bladeren en stengels van de paksoi in repen.
  • 9 Roerbak de ui en wortel 3-4 minuten.
  • 10 Schep de paksoi erdoor en roerbak tot de bladeren geslonken zijn.
  • 11 Schep de blokjes vis met het uitgelopen vocht erdoor en warm het gerecht nog even goed door.
  • 12 Serveer in wijde kommen en geef de rijst erbij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.