recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Roerei met bacon en geroosterde kerstomaat

Lunch
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - streaky bacon (1 bakje)
  • - boter (25 g)
  • - slagroom (4 eetlepels)
  • - eieren (6 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - gedroogde tijm (2 theelepels)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - cherry tomaten (250 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met geroosterd brood.
  • 2 Verwarm de ovengrill voor.
  • 3 Verdeel de cherry tomaten in een laag ovenschaaltje.
  • 4 Strooi er zout, peper en tijm over en besprenkel ze met olijfolie.
  • 5 Schuif ze onder de hete grill en verwarm ze tot de velletjes openknappen.
  • 6 Klop de eieren los met slagroom en zout en peper naar smaak.
  • 7 Smelt de boter in een pan met een dikke bodem.
  • 8 Schenk het eimengsel erbij en verwarm al roerende tot het ei stolt, maar nog wel glanst.
  • 9 Verwarm intussen de bacon op een bord in de magnetron.
  • 10 Schep het roerei op borden en leg de bacon en cherry tomaten ernaast.
  • 11 Wijntip: Mousserende wijn, zoals Spaanse cava, of frisse cider.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.